Zonvakantie Curaçao

Geografie


Op Curaçao, het grootste eiland van de Nederlands Antillen, vind je alles wat het leven of een vakantie aangenaam maakt. Dit tropische eiland in de kristalheldere Caribische Zee kent een rijke cultuur en geschiedenis. Dit in combinatie met de witte zandstranden gevuld met wuivende palmbomen, en het fantastische warme en droge klimaat, maakt Curaçao het ultieme vakantieparadijs voor u en het hele gezin!


Grootte, ligging en klimaat


Dit 61 kilometer lange eiland is 5 tot 14 kilometer breed, en heeft een totale oppervlakte van 444 vierkante kilometer (ongeveer 2 x zo groot als Terschelling). Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische zee, negentig kilometer ten noorden van de kust van Venezuela, slechts 12 graden verwijderd van de evenaar. Curaçao heeft het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 27 graden Celsius. Het regenseizoen (vanaf oktober tot februari) wordt gekenmerkt door korte, hevige regen buitjes (meestal 's-nachts of 's-ochtends vroeg) gevolgd door zonnig weer overdag. Al naar gelang het seizoen, is Curaçao droog en bruin gekleurd of na een paar regenbuien uitbundig groen gekleurd. Curaçao ligt buiten de orkaan zone.
Natuur


De unieke natuur met grote ongerepte stukken, rijke flora en fauna, rustige zandstranden, diverse (watersport-)mogelijkheden, de mentaliteit van de lokale, vriendelijke en gastvrije bevolking... hier is het leven mooi, lekker en ontspannen. Het eiland herbergt zo'n 500 soorten planten en bomen. Sommige treft u nergens anders ter wereld aan. Vooral vogels zijn ruimschoots aanwezig “het Trupiaaltje” is een brutaal, intelligent, beweeglijk en trots vogeltje dat alleen op de Benedenwindse Eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) voorkomt. De natuurliefhebber kan zijn hart ophalen op het natuur 'rijke' Curaçao, bijvoorbeeld in het Christoffelpark, in de Grotten van Hato, op de struisvogel boerderij, bij Boka Tabla of in Hofi Pastor.


Curaçao, ideaal vakantie eiland


Curaçao is 444 vierkante kilometer groot en heeft ongeveer 150.000 vriendelijke inwoners. Toerisme is een belangrijke economische activiteit. Maar het eiland heeft ook nog veel andere economische pijlers, zoals de internationale haven en de financiële dienstverlening.
Curaçao is een actief en aantrekkelijk eiland voor jong en oud. Toeristen kunnen dan ook een heerlijke vakantie op het eiland doorbrengen op een van de stranden en duikplaatsen. Maar de bezoekers kunnen opgaan in het relaxte tropische eilandleven, dat op Curaçao heel internationaal georiënteerd is.
De vele internationale invloeden komen naar voren in de lokale taal Papiamentu, een zelfstandige taal die is ontstaan uit het Spaans, Portugees, Engels, Frans en Nederlands. Curaçaoënaars spreken over het algemeen meerdere talen, waaronder in ieder geval Nederlands.
Verder uit het internationale karakter zich in de gemengde bevolking, het aanbod in de winkels en de restaurants. Zo is er de afgelopen jaren sprake van een duidelijke culinaire groei, met veel leuke restaurants. Ook is er een bruisend nachtleven.
Overdag kunnen bezoekers kiezen voor een kijkje in de levendige wijken Punda en Otrobanda (onderdeel van de hoofdstad Willemstad). Maar ook is er volop natuurschoon in de onontgonnen ‘mondi’ (platteland) van Curaçao, met verrassende tropische natuur. Curaçao, door de bewoners liefdevol ‘dushi Kòrsou’ (prachtig eiland) genoemd, is met recht een ideaal vakantie eiland.